Owoce morza dla każdego podniebienia
Seafood Station od początku stawia na najwyższą jakość i świeże produkty sprowadzane prosto od najlepszych dostawców z Europy i świata. W menu królują ostrygi, kraby królewskie, homary, mule, krewetki, przegrzebki, a także wyśmienite ryby.
Każdy może znaleźć tu coś dla siebie – bardziej wykwintne podniebienia z pewnością zachwyci Homar Themidor czy tatar z tuńczyka, a osoby lubujące się w klasycznych propozycjach, zjedzą tu m.in. dania w stylu fish & chips. W ofercie dostępne są również seafood platters, które sprawdzą się idealnie podczas spotkań w większym gronie.
SSF Assiette zimnych przystawek. Zdjęcie: materiały prasowe
Seafood Station Restaurant & Oyster Bar w Warszawie, proj. Jan Sikora / Sikora Wnętrza. Zdjęcie: materiały prasowe
Industrialny klimat z nutką secesji
Seafood Station Restaurant & Oyster Bar to również niezwykle urokliwa przestrzeń zaprojektowana przez Jana Sikorę z pracowni Sikora Wnętrza. W lokalu przy Alejach Jerozolimskich 93 industrialna surowość przeplata się z delikatnością secesyjnych detali, tworząc jedyny w swoim rodzaju klimat.
Dwupoziomowe wnętrze, wysokie na 9 metrów zwraca uwagę przestronnością i ogromnymi przeszkleniami, które wpuszczają do środka mnóstwo światła. Stalowe elementy konstrukcyjne, widoczne instalacje i metalowe schody nawiązują do portowych hal rybnych, podczas gdy tapicerowane kanapy, marmurowe stoliki i drewniane krzesła nadają całości elegancji i przytulności.
Seafood Station Restaurant & Oyster Bar w Warszawie, proj. Jan Sikora / Sikora Wnętrza. Zdjęcie: materiały prasowe
Seafood Station Restaurant & Oyster Bar w Warszawie, proj. Jan Sikora / Sikora Wnętrza. Zdjęcie: materiały prasowe
Seafood Station Restaurant & Oyster Bar w Warszawie, proj. Jan Sikora / Sikora Wnętrza. Zdjęcie: materiały prasowe
Jan Sikora zaprojektował również pierwszą restaurację Seafood Station, która powstała 8 lat temu w Sopocie. Wystrój wnętrz trójmiejskiego lokalu oddaje klimat portowych hal rybnych w eleganckiej, nowoczesnej formie.
Seafood Station w Sopocie. Zdjęcie: materiały prasowe
„Kolacja architektów”
Niedawno w gościnnych progach warszawskiej restauracji miała miejsce „Kolacja Architektów” organizowana przez agencję OKK!PR. Gośćmi specjalnymi wydarzenia był m.in. Jan Sikora, który przybliżył koncept wystroju lokalu, a także Nikodem Szpunar, który opowiedział o swojej działalności z pogranicza sztuki i designu.
Zgromadzenie goście – architekci i projektanci wnętrz mogli delektować się nie tylko estetyką lokalu, ale też architekturą smaków serwowanych tu na co dzień. Mecenasami pierwszej w tym roku odsłony „Kolacji Architektów” były marki Omnires, Duraj’s Wood, Nobonobo, Embassy Interiors, Mokosh.
Kolacja Architektów, luty 2025. Zdjęcie: Bartek Barczyk
Kolacja Architektów, luty 2025. Zdjęcie: Bartek Barczyk