Miejsce dla koneserów owoców morza i klimatycznych wnętrz

Seafood Station Restaurant & Oyster Bar już od ponad trzech lat raczy warszawiaków świeżymi owocami morza w stylowych, industrialnych wnętrzach zaprojektowanych przez Jana Sikorę.

Miejsce dla koneserów owoców morza i klimatycznych wnętrz

Seafood Station Restaurant & Oyster Bar w Warszawie, proj. Jan Sikora / Sikora Wnętrza. Zdjęcie: materiały prasowe

Owoce morza dla każdego podniebienia

Seafood Station od początku stawia na najwyższą jakość i świeże produkty sprowadzane prosto od najlepszych dostawców z Europy i świata. W menu królują ostrygi, kraby królewskie, homary, mule, krewetki, przegrzebki, a także wyśmienite ryby.

Każdy może znaleźć tu coś dla siebie – bardziej wykwintne podniebienia z pewnością zachwyci Homar Themidor czy tatar z tuńczyka, a osoby lubujące się w klasycznych propozycjach, zjedzą tu m.in. dania w stylu fish & chips. W ofercie dostępne są również seafood platters, które sprawdzą się idealnie podczas spotkań w większym gronie.

SSF Assiette zimnych przystawek. Zdjęcie: materiały prasowe

Seafood Station Restaurant & Oyster Bar w Warszawie, proj. Jan Sikora / Sikora Wnętrza. Zdjęcie: materiały prasowe 

 

Industrialny klimat z nutką secesji

Seafood Station Restaurant & Oyster Bar to również niezwykle urokliwa przestrzeń zaprojektowana przez Jana Sikorę z pracowni Sikora Wnętrza. W lokalu przy Alejach Jerozolimskich 93 industrialna surowość przeplata się z delikatnością secesyjnych detali, tworząc jedyny w swoim rodzaju klimat.

Dwupoziomowe wnętrze, wysokie na 9 metrów zwraca uwagę przestronnością i ogromnymi przeszkleniami, które wpuszczają do środka mnóstwo światła. Stalowe elementy konstrukcyjne, widoczne instalacje i metalowe schody nawiązują do portowych hal rybnych, podczas gdy tapicerowane kanapy, marmurowe stoliki i drewniane krzesła nadają całości elegancji i przytulności.

Seafood Station Restaurant & Oyster Bar w Warszawie, proj. Jan Sikora / Sikora Wnętrza. Zdjęcie: materiały prasowe 

Seafood Station Restaurant & Oyster Bar w Warszawie, proj. Jan Sikora / Sikora Wnętrza. Zdjęcie: materiały prasowe 

Seafood Station Restaurant & Oyster Bar w Warszawie, proj. Jan Sikora / Sikora Wnętrza. Zdjęcie: materiały prasowe 

Jan Sikora zaprojektował również pierwszą restaurację Seafood Station, która powstała 8 lat temu w Sopocie. Wystrój wnętrz trójmiejskiego lokalu oddaje klimat portowych hal rybnych w eleganckiej, nowoczesnej formie.

Seafood Station w Sopocie. Zdjęcie: materiały prasowe

 

„Kolacja architektów”

Niedawno w gościnnych progach warszawskiej restauracji miała miejsce „Kolacja Architektów” organizowana przez agencję OKK!PR. Gośćmi specjalnymi wydarzenia był m.in. Jan Sikora, który przybliżył koncept wystroju lokalu, a także Nikodem Szpunar, który opowiedział o swojej działalności z pogranicza sztuki i designu.

Zgromadzenie goście – architekci i projektanci wnętrz mogli delektować się nie tylko estetyką lokalu, ale też architekturą smaków serwowanych tu na co dzień. Mecenasami pierwszej w tym roku odsłony „Kolacji Architektów” były marki Omnires, Duraj’s Wood, Nobonobo, Embassy Interiors, Mokosh.

Kolacja Architektów, luty 2025. Zdjęcie: Bartek Barczyk

Kolacja Architektów, luty 2025. Zdjęcie: Bartek Barczyk

 


Czytaj więcej