Makłowicz robi kuchenną rewolucję w Hotelu Bristol. Przygotujcie się na niespodziankę!

Robert Makłowicz pracuje nad projektem, który zaskoczy i ...zachwyci. Zdradzamy, co najpopularniejszy polski specjalista od smaków i zapachów robi w Hotelu Bristol. Przekonajcie się!

Zdjęcia Materiały prasowe
Makłowicz robi kuchenną rewolucję w Hotelu Bristol. Przygotujcie się na niespodziankę!

Robert Makłowicz pracuje nad kulinarną niespodzianką

Już we wrześniu nowe menu!

Kuchnia śródziemnomorska nie tylko należy do najzdrowszych na świecie, ale też najbardziej popularnych i uwielbianych. Robert Makłowicz kocha jej grecką odmianę – jak ponad milion Polaków wybierających się tam na wakacje co roku. Właśnie nad daniami inspirowanymi tawernami Rodos, Santorini czy Krety pracował z szefem kuchni Hotelu Bristol Kamilem Jabłońskim. 

Jakie dania wybiera Robert Makłowicz

W inspirowanej Grecją karcie znajdą się takie potrawy jak pierożki z owczym serem tiropitaki, szaszłyk souvlaki, grillowane krewetki, a na deser baklava. "Bogactwo, a zarazem prostota, śródziemnomorskość, jednakże z wyraźnymi wpływami bałkańskimi i osmańskimi, różnorodność w końcu, bo przecież każda niemal grecka wyspa to trochę osobny kulinarny mikrokosmos", mówi Robert Makłowicz. 

Greckie menu Makłowicza – od kiedy?

Kochasz greckie smaki i tęsknisz za nimi? We wrześniu i w październiku będziemy mogli osobiście przekonać się, jak smakują dania przygotowane pod czujnym okiem Roberta Makłowicza.

Robert Maklowicz Bristol

Czym zaskoczy nas Robert Makłowicz? 

Czytaj więcej